Goût de France
Goût de France er en gastronomisk event, der finder sted i Frankrig d. 19. marts 2015. Det franske udenrigsministerium har i samarbejde med den verdensberømte kok Alain Ducasse taget initiativ til at planlægge en event, hvor kokke fra hele verden inviteres til at hylde det franske køkken. Hovedpersonen, Alain Ducasse, anses som en af verdens absolut bedste kokke og er ejer af adskillige succesfulde restauranter. Derfor er han på nuværende tidspunkt også indehaver af imponerende 21 Michelinstjerner.
Det franske køkken blev optaget på UNESCO’s verdenskulturarvsliste i 2010, hvilket cementerer den enorme indflydelse, som det franske køkken har haft på al gastronomi. 1300 udvalgte kokke samles fra fem kontinenter for at fejre fransk gastronomi. Disse har sammensat en menu inspireret af det franske køkken. Kokkene er udvalgt af en international komité under ledelse af Alain Ducasse.
Af danske kokke er følgende udvalgt:
- Per Thøstesen, Bistro Boheme, København
- Jonathan Berntsen, Clou, København
- Per Hallundbæk, Falsled Kro, Millinge
- Benjamin Eloy, Hereford house, København
- Sébastien Jacques, Le Basilic, København
- Nils Lodahl, Le Petit Gourmet, København
- Nicolas Blangetti/Daniel Letz, Le Saint Jacques, København
- Francis Cardeneau, Le Sommelier, København
- Michel Michaud, Molskroen Strandhotel, Ebeltoft
- Marc Noël, Piaf, Silkeborg
- Jimmi Månsson, Restaurant Frederiks Have, Frederiksberg
- Patrick og Jean-Louis Lieffroy, Restaurant Lieffroy, Nyborg
- Thomas Pasfall, Restaurant Pasfall, Odense
- Puk L Larsen, Restaurant Rudolf Mathis, Kerteminde
- Hugues, Jacob Schneider og Bonne, Skodsborg Bistro GOSP, Skodsborg
- Philippe Houdet, Skovshoved Hotel & Restaurant, Charlottenlund
Besøg eventens site for mere information her.
Seneste kommentarer